I løpet av de siste ti årene har eldres gjeld vokst med nær 300 prosent. Ekspertene krangler om seniorlån er det beste for pensjonister. Sandvik har opplevd alt fra sterk skepsis til stor jubel for produktet. Sist ute i den første kategorien er Forbrukerrådet, ved Elisabeth Realfsen i Finansportalen. I en sammenligning av renter på boliglån, finner hun at seniorlånene har 40 prosent høyere rente enn laveste rente på rammelån. Hun mener bankene tar seg altfor godt betalt for en ubetydelig risiko for tap.

– Heldigvis er det ikke nødvendig for seniorer å betale mer enn markedspris for et edruelig rammelån. Det finnes en betydelig mengde billigere alternativer til seniorlånene blant tilbudene om boliglån til vanlige betingelser, sier Realfsen i en artikkel på Finansportalens sider.

Hun møter imidlertid motbør hos Finanstilsynet. Fungerende direktør for bank- og forsikringstilsyn Erik Lind Iversen advarer eldre mot å ta opp såkalte rammelån. På lånet som gis med en sikkerhet på inntil 70 prosent i boligens verdi, trenger man ikke å betale avdrag i løpet av låneperioden, men rentene må betales som vanlig.